De Lijn in uw mobiliteitsbudget: wat zijn uw voordelen?

Het mobiliteitsbudget, da’s kiezen voor duurzame mobiliteit – met een pak voordelen voor uw bedrijf en voor uw medewerkers. Zeker als uw medewerkers kiezen voor een milieuvriendelijkere bedrijfswagen, gecombineerd met tickets van De Lijn. Want dankzij die combinatie:

checkmark versterkt u het duurzame imago van uw bedrijf
checkmark toont u zich als een moderne werkgever
checkmark kunnen medewerkers werk en privé beter op elkaar afstemmen
checkmark promoot u een gezonde levensstijl bij uw medewerkers
checkmark biedt u een voordeel waarbij bruto gelijk is aan netto

Zo werkt het mobiliteitsbudget

Het mobiliteitsbudget faciliteert bedrijven om voor duurzame mobiliteitsoplossingen te kiezen. Zo krijgen medewerkers die hun bedrijfswagen inruilen voor een milieuvriendelijker model een budget dat ze kunnen besteden aan duurzame vervoersmiddelen en -diensten zoals een (elektrische) fiets, deeloplossingen, een abonnement of tickets voor het openbaar vervoer … En zeker die tickets zijn voordelig en interessant – omdat ze niet alleen geldig zijn voor uw medewerkers, maar voor iederéén in hun gezin.

Meer weten? Geef ons een seintje!

Hoe stapt u in het systeem van het mobiliteitsbudget? Hoe werken de tickets van De Lijn? En wat leveren ze u op? Wij geven u graag alle antwoorden en begeleiden u bij uw eerste stappen. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Vul uw gegevens in

Op weg naar slimmere mobiliteit

Het mobiliteitsbudget is maar één manier om slimmer om te gaan met mobiliteit in uw bedrijf. In samenwerking met SD Worx werkte De Lijn een e-book uit over het woon-werkverkeer van vandaag en morgen – met onder meer aandacht voor het aanbod van het openbaar vervoer. Download deze inspirerende inzichten.

We werken flexibeler dan vroeger – met thuiswerk, glijdende uren, freelancers. Waarom zouden we ons dan ook niet flexibeler verplaatsen? Toen we daarrond brainstormden, kwamen we al snel uit bij het mobiliteitsbudget. Maakt ons dat ‘modern’? Maakt ons dat ‘hip’? Ik vind het gewoon normaal.

Sara
HR Manager

Mobiliteit en duurzaamheid gaan bij ons hand in hand. Let wel: we verplichten ons medewerkers tot niets, maar we bieden hen wel keuzes aan. Bijna al onze mensen nemen die keuzevrijheid dankbaar aan. En vaak past De Lijn daarin, ja.

Bart
Mobility Manager

Toegegeven, het leek me in het begin wel wat vreemd: een deel van je mobiliteitsbudget besteden aan bustickets. Maar blijkbaar hielden heel wat collega’s er na hun uren een tweede job op na … als taxi mama of taxi papa. En nu? Nu gaan hun kids op pad met hun tickets.

Lucas
HR Manager